Gå till innehållet
Shoppa allt för dit drömbad
Shoppa allt för dit drömbad
Rengöring av metallvaskar

Rengöring av metallvaskar

Introduktion

Om du ska köpa ett tvättställ, en tvättställsblandare eller ett duschset i metall till ditt badrum finns det några saker som är viktiga att veta. För att förlänga livslängden på ditt handfat, din tvättställsblandare eller ditt duschset är daglig rengöring nyckeln till att hålla handfatet i sitt ursprungliga skick. Använd endast milda rengöringsmedel och mjuka trasor för den dagliga rengöringen. Om du förstör ytan av rostfritt stål med kemikalier kommer tvöttstölet att börja korrodera och rosta. Kalksten och mineraler i vattnet har samma effekt, så för att undvika korrosion bör tvättstället sköljas med vatten och torkas av med en mjuk handduk eller trasa efter användning. Ta bort kalksten och mineraler med vinäger och inte med kemikalier. Använd inte vassa verktyg. Placera inte brinnande cigaretter eller extremt heta element som en hårtork på tvättstället. Detta kan orsaka brännskador och missfärgning.

Nedan hittar du en steg-för-steg-guide som hjälper dig genom rengöringsprocessen.

Steg 1

Du kommer behöva:

- 7 delar vinäger

- 2 delar diskmedel

- 1 del vatten

Blanda ihop de tre ingredienserna så att det skummar upp.

Rengöringsmedel som innehåller slipmedel, aceton, saltvatten eller ammoniak får inte användas. Undvik att tvättställets yta kommer i kontakt med syra, aceton, nagellackborttagare, hårfärgningsmedel, blekmedel, diskmedel, klor, stålullssvampar eller silverputs. Detta kan skada tvättställets yta och täcks inte av garantin.

Steg 2

Fördela blandningen över duschset, handfatsbeslag, handfat etc. som behöver rengöras. Låt blandningen stå i ca. 30 minuter.

 

Steg 3

Skölj efteråt och torka av med en torr mjuk trasa. Upprepa om det behövs.

Om du följer denna guide för rengöring av dina metallelement ökar du livslängden på dina produkter, eftersom du skyddar ytan genom att använda lämpliga produkter för rengöring.

Om du vill uppgradera din nuvarande tvättställ till ett metalltvättställ gå in på HomeTomato.se, där du kan välja mellan våra tvättställ Ljørda, Larvik eller Lillestrøm. Tvättställen finns i borstad mässing, matt vit, matt svart och metallic grå.

Vet du vilken stil du har I ditt hem?