Gå till innehållet
Shoppa allt för dit drömbad
Shoppa allt för dit drömbad
Detta måste du tänka på innan du köper en handdukstork

Detta måste du tänka på innan du köper en handdukstork

Det praktiska

En handdukstork är en prisvärd investering och har blivit standardutrustning i många moderna badrum.

Se till att du väljer en handdukstork som passar bra till ditt badrum. Det är smart och praktiskt att placera den nära duschen så att dina badhanddukar finns inom räckhåll när du kliver ut ur duschen. Med en handdukstork minskar risken för fuktskador och mögelangrepp på väggar och tak, samt de andra fuktproblem som kan uppstå i ett badrum. Bra ventilation och bra uppvärmning är viktiga faktorer för att hålla luftfuktigheten på en måttlig nivå i badrummet.

Välj den perfekta handdukstorken

Hos HomeTomato erbjuder vi ett brett urval av handdukstorkar i olika former och färger, så att du kan hitta en modell som matchar din stil och badrumsinredning. Välj mellan bland annat matt och blank vit, matt och blank svart, krom, polerad mässing eller borstad mässing.

Oavsett storleken på ditt badrum och dina specifika behov kan du hitta en handdukstork som passar perfekt. För det lilla badrummet är en modell med ett enda rör idealisk för att bibehålla ett minimalistiskt och elegant utseende. För större familjer eller de som behöver mer kapacitet erbjuder vi handdukstorkar med upp till 16 horisontella rör, vilket säkerställer att det alltid finns plats för hela familjens handdukar. Dessa större modeller är perfekta för livliga badrum och ser till att komfort och funktionalitet går hand i hand.

Varför välja en elektrisk handdukstork ?

Våra Eldo-modeller har en inbyggd timerfunktion som kan stänga av värmen efter 2 eller 4 timmar om du inte vill ha konstant värme. Denna funktion gör modellen både miljövänlig och ekonomisk. Handdukstorken har en inbyggd termostat, som ser till att temperaturen håller sig mellan 45 och 55 grader – den idealiska temperaturen för sköna och varma handdukar. Som en extra säkerhetsåtgärd är modellerna utrustade med en All-poly-brytare, vilket gör att både noll och fas i strömanslutningen bryts. Radiatorn är IP44-godkänd vilket gör den extra säker mot vattenstänk. Eldo behöver helt enkelt anslutas till el med den medföljande anslutningen, vilket gör installationen enkel och smidig.

Varför välja en handdukstork för el och fjärr-/centralvärme ?

Dessa handdukstorkar kan anslutas till vatten via central- eller fjärrvärmesystemet genom att installera ett ventilset, som köps separat. En elvärmare kan monteras i botten så att uppvärmningen sker via denna eller så kan man kombinera anslutning via central- eller fjärrvärmesystemet och elvärmaren. För detta måste du använda en kombiventil. Denna flexibilitet gör att den kan anpassas efter behov. Radiatorn är IP44-godkänd vilket gör den extra säker mot vattenstänk.

Varför välja Hometomato ?
Håll din tvättställsblandare glänsande och fri från kalkfläckar med detta enkla ljushack