Gå till innehållet
Shoppa allt för dit drömbad
Shoppa allt för dit drömbad
Håll din tvättställsblandare glänsande och fri från kalkfläckar med detta enkla ljushack

Håll din tvättställsblandare glänsande och fri från kalkfläckar med detta enkla ljushack

Vad behöver du:

  • Ett ljus (vanligt vitt ljus)
  • En mjuk trasa
  • Vinäger, diskmedel och vatten för att rengöra fixturen innan applicering

1. Rengör fixturen

Börja med att blanda en rengöringslösning bestående av 7 delar vinäger, 2 delar diskmedel och 1 del vatten.

Rör om blandningen tills den skummar. Applicera blandningen på din tvättställsblandare och låt den sitta i 30 minuter. Se till att täcka alla områden med kalk och smuts.

Efter 30 minuter, torka av fixturen noggrant med en mjuk trasa tills den är helt ren och torr innan du fortsätter till nästa steg.

 

2. Applicera ljusvax

Ta ett ljus och gnugga försiktigt vaxet direkt på fixturen. Se till att täcka alla blanka ytor ordentligt med ett tunt lager vax.

Ljusvaxet fungerar som en skyddande barriär som hjälper till att stöta bort vatten och förhindrar kalkavlagringar. Genom att applicera ljusvaxet skapar du ett vattenavvisande lager som gör att vattendropparna samlas och glider av, istället för att lämna ränder och avlagringar.

3. Polera fixturen

Efter applicering av ljusvax, använd en mjuk trasa för att polera fixturen noggrant. Polera den försiktigt tills ytan är blank och jämn. Denna grundliga polering säkerställer att ljusvaxet fördelas jämnt och lämnar en slät, glänsande yta på armaturen.

 

4. Upprepa regelbundet

För att upprätthålla ett effektivt skydd mot kalk- och vattenfläckar, upprepa denna behandling regelbundet, minst en gång i månaden eller vid behov. Genom att följa denna enkla guide kan du förlänga fixturens livslängd och hålla den gnistrande ren och skyddad med minimal ansträngning och tid.

5. Instagram- reel

För att se detta trick ”in aktion”, kolla in vårt Instagram reel. Klicka på länken och få direkt tillgång till vår profil: Stearin- hack för rengöring.

Notera!

Om du har en tvättställsarmatur som har en pulverlackerad finish med ett matt utseende rekommenderar vi inte att använda detta tips. Istället rekommenderar vi denna rengöringsprocedur: Se rengöringsinstruktioner.

Detta måste du tänka på innan du köper en handdukstork
Hur mycket kostar ett nytt badrum ?